MOTİVASYON ETKİNLİKLERİ

Motivasyon kavramını, davranışa enerji ve yön veren ve bireylerin belirli amaçlara yönelmesini sağlayan güçler olarak tanımlamak mümkündür. Motivasyonun temel amacı, baskı ve zorlama olmadan bireylerin istekli, verimli ve etkin çalışmalarını sağlamaktır. Motivasyon ile performans arasında doğru orantı vardır. Öğrencinin motivasyonu ne kadar yüksekse, performans da o derece yüksek olacaktır. Sınıf ortamında etkili ve verimli öğrenme-öğretme sürecinin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle öğrencilerin ilgili konuya motivasyonunu sağlamak ve bunu ders boyunca sürdürebilmek önem taşır. İyice motive olmuş (güdülenmiş) öğrencilerden oluşan sınıfın varlığı hem öğrenme-öğretme faaliyetlerini kolaylaştırmakta hem de sınıfta istenmeyen davranışları azalmakta, dolayısıyla da sınıf yönetimi kolaylaştırmaktadır. Motivasyonu yüksek olan öğrenciler çalışma istikrarını ve öğrenme azmini daha uzun süre sürdürebilir, çözüm odaklı problem çözme becerileri geliştirirler. Kolay öfkelenme, çabuk pes etme gibi ders başarısını olumsuz etkileyecek davranışlar motivasyonu yüksek öğrencilerde daha az görülmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda okulumuzun tüm öğrencilerini derse motive edecek, sınava hazırlanan öğrencilerimizin sınav başarılarına destek olacak videolar izlenmiştir.

16.03.2022 899

16-03-202216-03-202216-03-202216-03-202216-03-202216-03-2022