SATRANÇ ETKİNLİKLERİ

Okulumuzda Kalite Takip Sistemi 1.dönem Aralık-Ocak ayları faaliyetleri kapsamında 'satranç' etkinlikleri düzenlenmiştir. Her kademeden öğrencilerle yine her kademeye eşit sayıda olacak şekilde öğrenciler seçilerek takımlar oluşturuldu. Sınıflarda, koridorlarda, kütüphanede öğrencilerin ulaşabileceği şekillerde satranç takımları yerleştirildi, katılımları sağlandı.

Satranç,çocuğa başarısızlıkla karşılaşıldığı zaman vazgeçmemeyi ve kazandığı başarıdan mutlu olmasını kazandırır. Aynı zamanda daha fazla başarı kazanma isteğini tetikler ve geliştirir.Satranç çok yönlü düşünme becerisinin gelişmesini sağlar. Satrançtaki binlerce olasılıklı yeni hamle ve seçenek ile beraber satranç tahtasındaki taşların durumu ve her yeni hamlede farklılaşan oyun ile kapsamlı düşünme becerisi gelişir. Satranç ile çocuğun zihinsel performansı ortaya çıkar.  Oyunu kurgular, nasıl karşı hamle yapacağını düşünür, karşıdaki oyuncunun yanıtını düşünür.

Öğrencilerimiz bu aktif süreci yaşayarak deneyimleme fırsatı bulmuşlardır.

18.01.2022 487

18-01-202218-01-202218-01-202218-01-202218-01-2022